De 9 beste iOS-apps voor kunstenaars en artiesten

De 9 beste iOS-apps voor kunstenaars en artiesten

Een selectie van de negen beste creatieve apps voor de iPhone en iPad. Met andere woorden, een verzameling niet te missen apps voor het ontketenen van de ware kunstenaar in jezelf.

Kunstenaars, muzikanten, fotografen; als jullie één enkele smartphone of tablet moeten kopen, dan adviseer ik de iPhone of iPad. Niet dat ik fan ben van het merk Apple, maar omdat de beste apps voor fotografie, video-editing, tekenen en muziek te vinden zijn in de App Store.

Ik ben de App Store ingedoken om de allerbeste applicaties voor je te vinden, gesorteerd op volgorde van thema: fotografie, muziek, kunst en film.

Camera+

Camera+ is exclusief voor iPhone en iPad en heeft alles in zich om je nieuwe favoriete camera- en fotobewerkingsapp te worden.

Wat kan Camera+ dat de standaard-camera-app van iOS niet kan? Bijvoorbeeld het scheiden van belichting, een speciale zoom-schuifregelaar en geavanceerde instellingen waar de gemiddelde fotostudio nog jaloers van zou worden. Serieuze fotografen zijn het aan hun stand verplicht Camera+ op zijn minst te overwegen.

Download Camera+ voor de iPhone / iPad

VSCO Cam

Nee, VSCO Cam is niet alleen beschikbaar op de iPhone. Maar VSCO is wel een essentiële app voor elke mobiele fotograaf.

Het hoogtepunt van deze app? VSCO biedt filters van hoge kwaliteit, ongeëvenaard door soortgelijke apps in de App Store, die simpel zijn toe te passen dankzij de eenvoudige interface. Groot voordeel: VSCO Cam is gratis!

Download VSCO Cam voor iPhone/iPad of Android

D3lta

Koop je een iPhone, dan koop je niet alleen de smartphone, maar een heel ecosysteem. Hier noem ik D3lta, maar ik had net zo goed  Bubbli, Glitché of  to.be Camera kunnen noemen. D3lta biedt een verzameling originele filters op basis van meetkundige vormen.

In combinatie met de toch al uitstekende camera-app van de iPhone, haalt een app als D3lta de creativiteit in iedereen naar boven. Bovendien toont D3lta de beste foto’s van zijn gebruikers op zijn officiële blog.Een geweldig initiatief om beginnende kunstenaars aan te moedigen.

Download D3lta voor iPhone/iPad of Android

GarageBand

Zelfs vandaag de dag maakt GarageBand voor iPhone en iPad indruk. Waarom? Bijvoorbeeld door de Smart Instruments die je helpen je eigen liedjes te componeren, zonder enige muzikale kennis. Of door de sampler, die het mogelijk maakt om geluid op te nemen en vervolgens toe te wijzen aan het virtuele keyboard.

GarageBand is een indrukwekkende muziekstudio voor iOS. De algehele kwaliteit van de app is uitstekend; een must voor muzikanten en muziekliefhebbers.

Download Garage Band voor iPhone/iPad

Traktor DJ

Traktor DJ of  DJay 2? Kiezen tussen de twee is als kiezen tussen mijn eigen kinderen. Om verschillende redenen is het toch Traktor DJ geworden. Bij het ontbreken van een echte iOS-app van Serato, de tweede grote speler op de professionele DJ-softwaremarkt, wint Traktor DJ de prijs voor de meest complete app.

Enige negatieve aspect is het ontbreken van verbinding met streaming-diensten als Spotify en SoundCloud. Daar stelt Traktor DJ stabiliteit, uitstekende geluidskwaliteit en geen enkele merkbare latency bij het mixen van opgeslagen nummers op je iPhone of iPad.

Downloaden Traktor DJ voor iPhone of iPad

Keezy

Het principe van Keezy is heel simpel. Je slaat acht verschillende geluiden op, één per knop op je beeldscherm. De geluiden neem je op met de microfoon van je iPhone of iPad. Et voilà: je mobiel of tablet is omgetoverd tot simpele sampler.

Download Keezy voor iPhone/iPad

Adobe Ideas

Wat is de beste app om mee te tekenen op je iPad? Na het testen van tientallen kanshebbers kwam Adobe Ideas als winnaar uit de bus. De app is in de eerste plaats bedoeld om ideeën te schetsen, maar maakt extra indruk met de eenvoudige doch perfecte interface, Google Afbeeldingen-integratie en synchronisatie met andere software uit de Adobe Creative Cloud.

Download Adobe Ideas voor iPad

iMovie

Wat GarageBand is voor muzikanten, is iMovie voor elke aspirant-Steven Spielberg. Aangename verrassing is de mogelijkheid om video’s en muziek te importeren die is opgeslagen op je iPhone/iPad.

Gebruik je iMovie al op de Mac, dan zul je weinig moeite hebben om te wennen aan de gelijknamige app voor iPhone en iPad. iMovie voor iOS is zeker minder krachtig en uitgebreid, maar is alsnog de beste video-editing software voor smartphones en tablets.

Download iMovie voor iPhone/iPad

Cameo

In plaats van een grote montagestudio, is Cameo een kleinschalige app van videoportal Vimeo. Cameo is volledig gewijd aan het knippen en plakken van korte clips, met een interface helemaal aangepast voor touchscreens en mobiele apparaten.

Post-productie doe je in een handomdraai met behulp van thema’s en soundtracks die bij Cameo worden geleverd. Nadeel: videomontages zijn beperkt tot zes seconden. Voor de rest is Cameo een van de beste apps om kleine levensmomenten vast te leggen en te delen via sociale media.

Download Cameo voor iPhone/iPad

Om goed gebruik te maken van de mogelijkheden van de iPhone en iPad, raad ik je aan bovenstaande apps te proberen. Misschien maken ze je niet direct de nieuwe Vincent van Gogh of Justin Bieber, maar ze stimuleren de verbeelding en helpen je je creatieve kant te ontplooien.

Welke creatieve apps gebruik jij voor jouw projecten?

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden