Beste Nederlandse app: United Wardrobe

Beste Nederlandse app: United Wardrobe

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan United Wardrobe, een iOS-app waarmee je eenvoudig tweedehands kleding op de kop tikt.


Tweedehands kleding hoeft helemaal niet meer oud, stoffig en vies te zijn. Iedereen loopt tegenwoordig in een vintage spijkerjas of oversized trui. Heb je geen zin om naar de dump-winkel in de stad te lopen? Dan kun je voor Marktplaats kiezen, maar een website (of zelfs app) die is gespecialiseerd in retro kleding is natuurlijk veel handiger.

Een Marktplaats voor alleen tweedehands kleding klinkt misschien niet zo speciaal, maar de app in kwestie United Wardrobe heeft nog een aantal troeven achter de hand. Zo is het bekroonde design van United Wardrobe zowel functioneel als prachtig. De verschillende navigatieknoppen zijn gemakkelijk te vinden en volledig in iOS 8-stijl. Daarnaast heeft de app een leuk sociaal element. United Wardrobe is een echte community met profielen en verschillende communicatiemogelijkheden.

Een andere troef van United Wardrobe is de veilige manier van betalen. We kennen allemaal de verhalen van oplichters op eBay en Marktplaats, waarbij de gedupeerden zonder geld en zonder spullen achterblijven. Daar hoef je bij United Wardrobe niet bang voor te zijn, omdat je pas betaalt als je het kledingstuk hebt ontvangen. Bovendien reken je eenvoudig af via de gebruikelijke kanalen PayPal of iDeal.

Heeft United Wardrobe dan helemaal geen nadelen? Weinig. Uiteraard ontbreekt de Android-app, met als gevolg dat de community nog niet al te groot is. Ook is het aanbod qua mannenkleding een beetje karig, net als in een normale winkelstraat zullen we maar zeggen. Heb je geen iPhone of iPad? Gebruik in dat geval de web-versie die op eenzelfde manier werkt als de iOS-app. Veel shop-plezier!

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden