Beste Nederlandse app: TicketSwap

Beste Nederlandse app: TicketSwap

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan TicketSwap, een app waarmee je kaartjes voor uitverkochte concerten aanschaft.

Een ticket kopen voor dat uitverkochte concert in de Ziggo Dome via Markplaats? Niet zo’n goed idee. De kans is namelijk aanwezig dat je opgelicht wordt. Veel Nederlanders zoeken daarom hun heil in speciale Facebook-groepen of de website TicketSwap. Als je een kaartje koopt via TicketSwap,weet je tenminste zeker dat je een écht toegangsticket koopt en dus niet geflest wordt. TicketSwap controleert de kaarten namelijk voordat ze te koop worden aangeboden.

Nu heeft TicketSwap ook een iOS-app ontwikkeld, waarmee je nog eenvoudiger naar concerttickets zoekt. Helaas is het niet mogelijk om zelf tickets aan te bieden, want dat gaat alleen via de website.

Hoe werkt TicketSwap precies? Zoals bij veel andere apps log je in via Facebook en voer je vervolgens een zoekopdracht in. Heb je eenmaal een ticket gevonden, dan reken je af via iDeal. Uiteraard betaal je ook bemiddelingskosten aan TicketSwap, al is dit geen flink bedrag.

Op de functionaliteit en het design van de app is weinig aan te merken. De app is volledig met iOS 8 in het achterhoofd ontworpen, dus verwacht stijlvolle navigatieknoppen en vloeiende animaties. Dit betekent echter dat iOS-gebruikers die iOS 7 of lager draaien volledig buiten de boot vallen. Hetzelfde geldt voor de immense groep Android-gebruikers. Een gemiste kans. Toch is Ticketswap voor de selecte groep iOS-gebruikers met iOS 8 absoluut een bruikbare app.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden