Beste Nederlandse app: Pointers TV-gids

Beste Nederlandse app: Pointers TV-gids

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Pointers TV-gids, een persoonlijke televisiegids voor iPad.

Pointers TV-gids is een zogenaamde ‘slimme televisiegids’. Dat betekent dat de app leert van jouw kijkgedrag en je vervolgens het perfecte televisieavondje voorschotelt. Hoe gaat dat precies in z’n werk? Na het aanmaken van een account, kies je verschillende categorieën die bij jou passen (politiek, cultuur etc.) en worden er een aantal profielen van andere gebruikers aan je voorgesteld. Deze gebruikers delen dezelfde interesses en op die manier ontdek je nieuwe programma’s.

Zodra je de app opent is alles meteen duidelijk. Dankzij de visueel aantrekkelijke tutorial leer je hoe de app precies werkt en nadat je je hebt geregistreerd (eventueel via Facebook) kun je gelijk aan de slag. Wees er echter van bewust dat je Pointers voor langere tijd moet gebruiken voordat de app zijn ware potentieel toont. Vergeet daarom niet om regelmatig programma’s die je leuk vindt op te slaan in de app door simpelweg op het plusje te tikken.

Als je Pointers TV-gids gebruikt, dan heb je voortaan geen andere (digitale) televisiegids meer nodig. Naast je persoonlijke televisieschema herbergt Pointers namelijk ook de complete tv-gids, inclusief beschrijvingen van de verschillende televisieprogramma’s.

Pointers is één van de mooiste Nederlandse apps is die we de laatst tijd hebben onder ogen hebben gekregen. Het ontwerp is minimalistisch, de foto’s zijn prachtig en de interface heeft schitterende, vloeiende animaties. Daarmee is Pointers TV-gids een absolute aanrader voor liefhebbers van elegante apps die je leven nét dat beetje eenvoudiger maken.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden