Beste Nederlandse app: Peerby

Beste Nederlandse app: Peerby

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Peerby, een aap waarmee je eenvoudig spullen leent bij je buren.

Een kopje suiker halen bij de buren; het is misschien een cliché, maar als je iets nodig hebt vergeet je nog wel eens eerst in je directe omgeving te zoeken. Waarom een statafel voor één feestje kopen, terwijl de buurman er een paar in de garage heeft liggen? De app Peerby maakt het eenvoudiger om jouw buurtgenoten te laten helpen met je prangende probleem.

Voordat je de app in gebruik neemt, voer je eerst je adres in (en log je in met Facebook of e-mail). Op die manier weet Peerby welke buurtgenoten ingeschakeld moeten worden als je een verzoek doet. Heb je iets nodig – en dat kan een hamer zijn of zelfs een aanhangwagen – dan plaats je een oproep, waarna je buurtgenoten meteen worden gealarmeerd. Uiteraard ontvang je ook verzoeken uit je directe omgeving: voor wat, hoort wat.

Peerby is ook beschikbaar als web-versie.

Tot onze verbazing is het aantal gebruikers van Peerby in een middelgrote stad als Nijmegen vrij hoog. De Peerby-community is daarnaast erg actief. Peerby is kan je snel uit de brand kan helpen én het gemeenschapsgevoel in een buurt verhoogt. Dat je daarnaast ook nog eens milieubewust bezig bent, je hoeft immers niet meer alle spullen nieuw te kopen, is natuurlijk mooi meegenomen.

Het design van Peerby is functioneel én smaakvol. De navigatieknoppen zijn gemakkelijk te vinden en de werking van de app spreekt voor zich. Helaas heb ik in de korte tijd dat mijn oproep online staat nog geen reacties ontvangen, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Aan de gebruikersrecensies in de app-winkels te zien, werkt Peerby uitstekend en zijn de verzoeken van vele buurtgenoten gehonoreerd. Beter een goede buur, dan een verre vriend!

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden