Beste Nederlandse app: Castaway Paradise

Beste Nederlandse app: Castaway Paradise

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Castaway Paradise, een vrolijk bouwspelletje voor iOS.

Enkele weken geleden brachten we een bezoek aan de Dutch Game Garden, een groot gebouw in Utrecht met ruim 30 Nederlandse game-ontwikkelaars. Hier zagen we verschillende ontwikkelaars hard werken aan hun nieuwe releases. Het gaat goed met de Nederlandse game-industrie, want bijna iedere maand komen er wel leuke mobiele spelletjes uit. Zo ook Castaway Paradise van ontwikkelaar Stolen Couch Games. In deze kleurrijke building game speel je een aangespoelde drenkeling die een nieuw leven opbouwt op een merkwaardig eilandje.

Castaway Paradise begint met een tutorial van de burgemeester van het eiland. Het cartooneske varkentje leert je hoe je met de andere eilandbewoners communiceert, hoe je je eigen huis bouwt en jezelf verder nuttig maakt op het eiland. Met simpele tap-bewegingen beweeg je over het eiland en zorg je voor interactie je met de omgeving.

Maak jezelf nuttig

Het doel van het spel is niet zozeer een mooie stad op het eiland bouwen, maar jezelf zo nuttig mogelijk maken voor de gemeenschap. Je verkrijgt nieuwe spullen door bijvoorbeeld een klusje te doen voor de plaatselijke bakker of de appels van je appelbomen te ruilen tegen nieuwe kleding. Met de onvermijdelijke in-app aankopen kun je dit proces versnellen.

De geblokte 3D-graphics en vrolijke figuurtjes geven Castaway Paradise een beetje een kinderlijke uitstraling, waardoor het spel goed geschikt is voor kinderen. Helaas is de besturing niet altijd even vloeiend, omdat je vaak meerdere keren op een object moet tikken voordat de actie daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Geinige gesprekken

Wat Castaway Paradise nu echt leuk maakt, zijn de grappige en scherpe conversaties tussen de bewoners van Castaway Paradiso. Onderhuidse grappen, gemene sneren en verwijzingen naar muziek, films en politiek zijn niet van de lucht. Alleen al deze leuke gesprekken maken Castaway Paradise de moeite waard om eens (gratis) uit te proberen.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden