Beste Nederlandse app: BuitenBeter

Beste Nederlandse app: BuitenBeter

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan BuitenBeter, een handige app waarmee je snel contact opneemt met de gemeente.

Toegegeven, Nederlandse gemeentes zijn steeds actiever en behulpzamer via internet, maar de juiste ambtenaar bereiken is niet altijd even eenvoudig. De app BuitenBeter brengt daar verandering in en slaat al die administratieve rompslomp gewoon over.

Stoor je je al tijden aan die kapotte schommel in het park tegenover je huis? Of zie je een ander probleem in de openbare ruimte? Met BuitenBeter maak je een foto van het probleem, deel je de exacte locatie, voeg je een omschrijving toe en vervolgens zorgt de app ervoor dat je melding bij het juiste gemeenteloket terecht komt.

Volgens de positieve gebruikersrecensies in de app-winkels reageert de gemeente vrij snel op de klachten. Vaak zijn de reparaties al enkele dagen later uitgevoerd en wordt er bij aanvullende vragen contact met je opgenomen. Vrijwel iedere gemeente is bij BuitenBeter aangesloten en veel gemeentes raden de app aan.

BuitenBeter bestaat al sinds enkele jaren en dat is goed te zien aan het design van de app. De kleuren, knoppen en typografie van BuitenBeter zijn redelijk achterhaald. Daarnaast is het niet mogelijk om vooraf gemaakte foto’s te uploaden in de app. Je moet dus echt terugkeren naar de plek van het probleem om van daaruit de app te gebruiken.

Toch kunnen we BuitenBeter alleen maar van harte aanbevelen. BuitenBeter snapt wat het doel moet zijn van een app: een praktisch probleem simpel en doeltreffend oplossen. En dat is waar het eindelijk om draait.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden