Apple verbetert beveiliging iCloud met verificatie in twee stappen

Apple verbetert beveiliging iCloud met verificatie in twee stappen

Apple beloofde na de geruchtmakende celebfoto-hack de beveiliging van iCloud te verbeteren. Het bedrijf is die belofte nagekomen door verificatie in twee stappen wederom te integreren in iCloud. De beveiligingsfunctie was al beschikbaar sinds afgelopen juni, maar verdween niet veel later om onbekende redenen.

De verificatie in twee stappen werkt als volgt: iedere keer als je inlogt bij iCloud, voer je een unieke code in die Apple je stuurt via sms. Het is voor hackers namelijk veel moeilijker om je telefoon te hacken en smsjes te lezen dan in te breken in je online account. Apple wil zeker weten dat jij degene bent die probeert in te loggen.

iCloud phone number selection

Als iemand anders dan jij probeert in te loggen in jouw iCloud-account, dan ontvang je daarvan een melding via e-mail. Zo ben je vanaf nu beter op de hoogte van wat er allemaal met je iCloud gebeurt.

Wat gebeurt er met je iCloud-account als je iPhone of iPad wordt gestolen? Je kunt daarvoor een tweede telefoonnummer (van een vriend of familielid) instellen dat de verificatiecodes ontvangt. Vervolgens kun je in iCloud het wachtwoord veranderen, zodat de dief geen toegang meer heeft tot je bestanden in de cloud.

Bron: Apple / MacRumors

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden